Времето на 27 март: Облачно и дъждовно
Времето на 27 март: Облачно и дъждовно / ThinkStock/Getty Images

Прогноза за времето за 27 март, неделя

През следващото денонощие облачността над страната ще е значителна. През нощта на места в Западна и Централна България, а през деня - на много места в цялата страна, ще превали дъжд, в планинските райони - сняг. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, максималните между 8 и 13 градуса. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна - близко до средното за март, съобщава НИМХ - БАН.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Максимални температури и на въздуха 9 -10 градуса. Температура на морската вода ще бъде около 9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има значителна облачност и ще превалява слаб сняг. Билата честа ще са в мъгла. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

В началото на новата седмица ще има разкъсана облачност, предимно значителна във вторник, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е за кратко от югозапад, по-късно през деня във вторник - от запад- северозапад. В понеделник сутрешните температури ще са около нулата, а дневните ще достигнат 11 - 16 градуса, във вторник - с 2-3 градуса по-високи.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg