ОИЦ-Плевен подготвя редица меропрития във връзка с кампанията Успешни заедно
ОИЦ-Плевен подготвя редица меропрития във връзка с кампанията Успешни заедно / dariknews.archive

На пресконференция в ОИЦ-Плевен във връзка със стартирането на Националната кампания „Успешни заедно", организирана от 28-те информационни центъра в страната, бяха представени предстоящите дейности и задачи пред екипа в Плевен.

Няколко мероприятия ще се направят на територията на област Плевен. Това ще са Дни на отворените врати, на които ще бъдат поканени представители бизнеса и хора с идеи, а екпът на ОИЦ ще предоставя необходимата информация. Идеята е да се обхватат 11-те общини в област Плевен, където ще попуяризират добрите практики от еврофондовете. Целта е да се създаде среда на информираност сред бенефиициентите.

В мероприятията ще бъдат привлечени и бюрата по труда по места. Там ще се организират трудови борси.
Планира се и провеждане на пресконференция с Изпълнтелната агенция за насърчаване на малките предприатия.

През месец май се предвижда да бъде организирано изложение, което ще се проведе на площад „Възраждане" в Плевен. В него фирми, ползвали евросредства ще представят своята продукция и ще комуникират помежду си, както и с хора и фирми, желаещи да кандидатстват за евросредства. Вече се работи по общини и има заявени предприятия, които ще участват.

Целта на ОИЦ е да отиде сред бизнеса и чрез общуване с него да се покаже, че в Плевен има капацитет. Екипът беше категоричен, че ОИЦ-Плевен е мястото, където хора от бизнеса могат да споделят идеи. В срещата с медиите участва и зам.-кметът по европроекти и хуманитарни дейности Стефан Милев.

Новоизбраният след проведен конкурс екип на Областния информационен център - Плевен е с управител Игнат Димитров, експерт „Информационно обслужване и услуги" - Цветомира Къдрийска, експерт „Логистика и информация" - Костадин Киров и експерт „Комуникация и информация" Николета Минчева.

Договорът за финансиране дейността на ОИЦ с Община Плевен до края на 2018 г. е на стойност 500 000 лв., осигурени по проекта „Продължаване функционирането на Областния информационен център - Плевен, като част от Националната мрежа от 27 областни информационни центъра", по ОП „Добро управление".