Попова: Бокова е най-добрият кандидат за ООН
Попова: Бокова е най-добрият кандидат за ООН / снимка: БГНЕС, архив
Попова: Бокова е най-добрият кандидат за ЮНЕСКО
85498
Попова: Бокова е най-добрият кандидат за ЮНЕСКО
Попова: Бокова е най-добрият кандидат за ЮНЕСКО
  • Попова: Бокова е най-добрият кандидат за ЮНЕСКО
  • Попова: Бокова е най-добрият кандидат за ЮНЕСКО

В изказването си пред участниците в Балканската  конференция на тема „Учителските синдикати на Балканите за мир" вицепрезидентът Маргарита Попова открои българската кандидатура за генерален секретар на ООН.

„Госпожа Ирина Бокова, освен че е генерален директор на ЮНЕСКО, има смелостта и куража и всички качества да бъде най-добрият кандидат за генерален секретар на ООН" - коментира Попова.

106 000 лв. за кампанията на Бокова за генерален секретар на ООН

До този момент за поста генерален секретар на ООН има 7 официални кандидатури: Ирина Бокова от нашата страна, Сърджан Керим от Македония, Весна Пушич от Хърватия, Игор Лукшич от Черна гора, Данило Тюрк от Словения, Наталия Герман от Молдова и Антониу Гутериш от Португалия - бивш Върховен комисар за бежанците на ООН.

Припомням номинацията на Ирина Бокова бе направена от Външно министерство на 9 февруари тази година във връзка с решение на правителството на Пламен Орешарски от юни 2014-та.

Бокова и Блеър за глобален ангажимент за борба срещу екстремизма чрез образование

В началото на тази седмица бе представен и екипът, който ще работи по кампанията на Ирина Бокова. В него участват 16 старши дипломати и експерти, а ръководител на екипа е Райко Райчев.