Задържаха собственик на заложна къща, намушкал клиент
Задържаха собственик на заложна къща, намушкал клиент / БГНЕС

Собственик на заложна къща в Благоевград бе задържан, след като намушка с нож свой клиент, заложил преди време мобилен телефон.

Инцидентът станал към 10.45 ч. на ул. "Тодор Александров"102 в Благоевград. Там 32-годишният мъж работил на сграда, на която поставят изолация. Собственик на заложна къща пристигнал на място с лекия си автомобил и попитал мъжа кога ще му даде парите за заложения преди време мобилен телефон. Работникът обаче отвърнал, че не му трябва вече и го посъветвал да задържи устройството.

Последвало скарване, собственикът на заложната къща извадил нож и намушкал в ръката 32-годишния мъж. После нападателят избягал, задържан е 12.20 ч. днес.

Работникът е намушкан в предмишницата на ръката, няма опасност за живота му, след обработка на раната му в МБАЛ-Благоевград е освободен. Вече е дал и показания в Първо РУП.

Заложната къща, намираща се под полицията, по обяд днес бе затворена. Отвън чакаха клиенти, предимно роми, видя репортер на Дарик. Нападателят, който е около 40 години, е с протеза на едната ръка, след като преди години пострада при залагане на самоделна бомба.

Източник: БГНЕС