Арести при спецоперация в Брюксел
Арести при спецоперация в Брюксел / снимки: БГНЕС

Един човек е бил задържан в Брюксел тази сутрин при полицейска операция в община Форе, предаде ТАСС, като се позова на телевизия Ер Те Бе Еф. Шестима души бяха арестувани в белгийската столица по-рано през нощта. Двама от тях са били заснети от камерите за видеонаблюдение на международното летище на белгийската столица "Завентем" и на метростанция "Малбек", където бяха извършени терористичните атаки в Брюксел във вторник, съобщи телевизия Ер Те Ел.

Белгийската полиция обяви за издирване нов заподозрян във връзка с атентатите в столицата и в Париж през ноември, предаде ТАСС, като се позова на свой източник от правоохранителните органи. Това е роденият в Сирия Наим ал Хамед, на около 30 години.

Полицията в белгийския град Мехелен е узнала адреса, на който се укрива Салах Абдеслам, три месеца преди ареста в петък на главния заподозрян за атентатите във френската столица, пише днес вестник "Дерниер йор", цитиран от ТАСС. Служител на мехеленската полиция е посочил адреса в брюкселския район Моленбек в конфиденциален доклад до антитерористичното подразделение на полицията в белгийската столица от 7 декември. Отчетът обаче така и не бил предаден.

Салах Абдеслам бе задържан на посочения адрес на 18 март.

Ислямска държава призова към джихад след атентатите в Брюксел

Междувременно стана ясно, че американските власти са разполагали с информация и за трети участник в терористичните нападения в Брюксел, предаде ТАСС, като се позова на телевизия "Скай нюз".

Според източник, цитиран от телевизията, мъжът с бяло яке и черна шапка, заснет от охранителните камери преди атентата на летището, е бил включен в списък на САЩ със заподозрени терористи.

Братята самоубийци от Брюксел били в полезрението на американските служби

По-рано Ройтерс съобщи, като се позова на запознати източници, че братята Халид и Ибрахим Бакрауи, извършили самоубийствени бомбени нападения в Брюксел тази седмица, също са били включени в списък на американското правителство със заподозрени за тероризъм лица още преди атентатите, допълва БТА.

Арести при спецоперация в Брюксел
netinfo