Аксел Роуз се впуска в помощ на AC/DC?
Аксел Роуз се впуска в помощ на AC/DC? / Guliver/Getty Images

Певецът Аксел Роуз ентусиазира феновете с вестта за планираното сформиране отново на бандата "Гънс ен роузис", но може също временно да замени вокалиста на AC/DC Брайън Джонсън, който рискува да оглушее, ако продължи да пее на сцена, предаде АФП.

Австралийската хард рок група AC/DC оповести в началото на март, че отлага редици свои концерти, планирани до 10 април. Бандата поясни, че вероятно ще се завърне на сцената с нов вокалист.

Лекари препоръчаха на 68-годишния Брайън Джонсън да преустанови незабавно участието си в турнето, защото в противен случай може да оглушее.

AC/DC отлагат концерти, вокалистът им е заплашен от оглушаване

Радиостанция в Атланта, Джорджия, където AC/DC трябваше да изнесе концерт на 8 март, съобщи, че Роуз е забелязан в града, където репетирал, за да се присъедини към австралийската група. "Нещата на практика са уредени - Роуз ще пее с AC/DC по време на 10-те оставащи концерта от турнето й", заяви радиоводещият Джейсън Бейли по радио Дабълю Ен Ен Екс.

Нито един представител на Роуз или AC/DC не е коментирал информацията. Брайън Джонсън се присъедини към групата през 1980 г. след смъртта на вокалиста й Бон Скот.

Рок групата "Гънс ен роузис" се разпадна преди 20 години, но трябва да се сформира отново за два концерта в Лас Вегас на 8 и 9 април, преди да участва във фестивала Коачела в Калифорния.

Източник: БТА