Белгия понижи степента на тревога от терористичен атентат с една степен от сегашната четвърта най-висока два дни след бомбените атентати в Брюксел, които взеха 31 жертви, съобщи белгийският кризисен център, цитиран от Ройтерс.

Решението за понижаване на степента на опасност е било взето на заседание на кризисния център, в който влизат основни министри и съдебни и полицейски ръководители. По какъв начин ще се отрази това на мерките за сигурност, не се уточнява.

Ислямска държава призова към джихад след атентатите в Брюксел

Международното летище на Брюксел ще започне да приема отново пътнически полети най-рано в понеделник след двата самоубийствени атентата във вторник, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на съобщение неговата управа в Twitter.

Голяма част от залата за заминаващи пътници на аерогара "Завентем" бе разрушена при бомбените нападения.

Пасажерите са посъветвани да се свържат със съответните авиокомпании за получаване на допълнителна информация за своите полети.

Белгия понижи степента на тревога от терористичен атентат (ВИДЕО)
netinfo

Белгия понижи степента на тревога от терористичен атентат (ВИДЕО)
netinfo

По-рано днес метрото в Брюксел отново прекрати работа до петък сутринта, от съображения за сигурност, след терористичните атаки на 22 март.

"Влаковете няма да се движат до утре. Решение за това кога да бъде възобновено движението засега не е взето, но очакваме, че транспортът ще работи по-добре, отколкото днес", каза говорител на компанията-оператор на обществения транспорт в Брюксел STIB.

Днес в Брюксел работиха само две линии на метрото. Наземният транспорт работи без прекъсване.

Източник: БТА , БГНЕС