Братът на камикадзето Наджим Лашрауи остро осъди действията му
Братът на камикадзето Наджим Лашрауи остро осъди действията му / БГНЕС, архив

Братът на един от атентаторите-самоубийци на летището в Брюксел Наджим Лашрауи остро осъди действията му и атентатите, в които е бил замесен във Франция и Белгия, предаде АФП.

Мурад Лашрауи, който тренира професионално таекуондо, уточни в кратко изявление, че е прекъснал всякакъв контакт с по-големия си брат, откакто той е заминал в Сирия.

Наджим Лахрауи бил образцов ученик в католическо училище

24-годишният Наджим Лашрауи е жител на Брюксел от марокански произход. В началото на 2013 г. заминава за Сирия, където се присъединява към групировката "Ислямска държава", която пое отговорността за атентатите. Той е един от двамата мъже, които във вторник се самовзривиха на летището в Брюксел.

Негова ДНК е намерена в няколко жилища в Белгия, послужили за скривалища, както и върху взривни вещества, използвани от извършителите на атентатите от 13 ноември м.г. в Париж, в които бяха убити 130 души.

Мурад Лашрауи е представял Белгия на последното световно първенство по таекуондо през май 2015 г. в Челябинск (Русия) в категория до 54 кг. През юли същата година печели сребърен медал на Универсиадата в Южна Корея.

Източник: БТА