Задържаха мъж, извършил множество кражби на пари и вещи от автомобили
Задържаха мъж, извършил множество кражби на пари и вещи от автомобили / DarikNews.bg, архив

Служители на Областна дирекция на МВР – В. Търново установиха и задържаха 49-годишен криминално проявен мъж от Попово, извършил множество кражби на пари и вещи от автомобили.

Престъпленията са извършени в периода 4 септември 2015 г. – 18 март 2016 г. във Велико Търново. Работата по установяване на извършителя е започнала още в началото на септември миналата година, когато в полицейското управление е бил получен сигнал за кражба на 200 лв., мобилен телефон, лични документи и вещи от лек автомобил “Опел Зефира”, паркиран в района на Художествена галерия “Борис Денев” в старата столица.

При извършения оглед на местроизшествието е било установено, че извършителят е проникнал във возилото чрез счупване на странично стъкло на автомобила. По- късно в полицията са били получени още четири сигнала за идентични престъпления, извършени по сходен начин. За посочения период от четири леки и един товарен автомобил са били откраднати общо 700 лв., 4 мобилни телефонам, други вещи и документи.

От проведените действия по разследването криминалисти от Районно управление – Велико Търново установили самоличността на извършителя – И. И., криминално проявен и осъждан. На 19 октомври миналата година е бил обявен за общодържавно издирване.
На 22 март тази година той е бил установен и задържан от служители на полицейското управление в Елена.

След доклад на материалите в прокуратурата още същия ден е привлечен като обвиняем. С постановление на прокуратурата е задържан за срок до 72 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.