Прокуратурата повдигна обвнинение срещу двама братя за наркотици и антики
Прокуратурата повдигна обвнинение срещу двама братя за наркотици и антики / ОДМВР Сливен

Окръжна прокуратура Сливен привлече като обвиняеми близнаците Милен Сербезов и Пламен Сербезов от Нова Загора, държали археологически обекти, който не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред, както и високорискови наркотични вещества - 2 кг. канабис.


Милен Сербезов е привлечен като обвиняем за това, че от 04 февруари.2010г. До 22 март 2016г. в Нова Загора държал повече от три археологически обекта, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред. Той е привлечен като обвиняем и за това, че на 22 март държал огнестрелно оръжие-преработен газов пистолет, без да има за това надлежно разрешение.

Роденият през 1956г. мъж е привлечен като обвиняем и за извършването на трето престъпление - за това, че на 22.03.2016г. отново в Нова Загора, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества-канабис.

Пламен Сербезов е привлечен като обвиняем за това, че от 04.02.2010г. до 22.03.2016г. в Нова Загора държал повече от три археологически обекта. Той е привлечен като обвиняем и за това, че 22.03.2016г., без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества - канабис с цел разпространение.