МВР: Няма констатирана конкретна заплаха за което и да е място в София
85432
МВР: Няма констатирана конкретна заплаха за което и да е място в София
МВР: Няма констатирана конкретна заплаха за което и да е място в София
  • МВР: Няма констатирана конкретна заплаха за което и да е място в София
  • МВР: Няма констатирана конкретна заплаха за което и да е място в София

В МВР няма констатирана конкретна заплаха за което и да е място в София, която да застрашава живота на хората, заяви главният секретар на МВР Георги Костов пред Дарик.

Няма нищо притеснително, категоричен е главният секретар на МВР. Той каза, че има множество сигнали за потенциална заплаха заради повишената обществена бдителност и сетивност след атентатите в Брюксел.

Множество сигнали са проверени и няма никъде констатирана конкретна заплаха.

Костов подчерта, че сигналът за заплаха около „Плиска" е бил подаден вчера на тел. 112. "Имало е сигнал, който е проверен и е недействителен. В никакъв случай не е предотвратен атентат", категоричен бе Георги Костов пред Нова телевизия, допълвайки, че не трябва да се всява паника.

Съобщение, публикувано във Фейсбук страницата на консулския отдел на Държавния департамент на САЩ с дата 23 март, предупреждава за заплаха за автобус или автобуси, които минават покрай бившия хотел "Плиска" на бул. "Цариградско шосе" в София.

В съобщението гражданите на САЩ са посъветвани да избягват района и да търсят друг вариант за транспорт.

То изглежда по-скоро фалшиво заради линка в него, който на пръв поглед изглежда като легитимен за сайта на Държавния департамент, но завършва с .sbu вместо с .gov, допълва Нова телевизия. Освен това линкът е невалиден.

Не коментираме текущи разследвания, заявиха от посолството на САЩ, помолени да коментират съобщението.

Засилено е полицейското присъствие в района на хотел Плиска, съобщава кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Фейсбук. Главният секретар на МВР ме увери, че към момента няма данни за заплаха на сигурността на гражданите на София, допълва столичният кмет. МВР проверява всички сигнали от граждани. Разпореждането към шофьорите на градския транспорт е да са с повишено внимание.

Източник на видето: Novanews.bg