Американският президент Барак Обама демонстрира още един от скритите си таланти - да танцува танго. Държавният глава на САЩ е на посещение в Аржентина, където се срещна с колегата си Маурисио Макри.

Обама - действащо лице в рап песен (ВИДЕО)

На банкет двойка професионални танцьори демонстрира танца пред стотиците гости, като Макри обясняваше детайли от представлението на Обама. Внезапно танцьорката се приближи до президента на САЩ и го покани, докато кавалерът й се насочи към първата дама.

Мишел Обама записа рап за ученическа кампания (ВИДЕО)

Мишел Обама не се поколеба нито миг, за разлика от съпруга си, който с очевидна неохота се опита да откаже, но дамата не отстъпи, така че президентът все пак танцува с нея, като не се справяше особено елегантно, но към края влезе в крак. Той заслужено бе аплодиран от публиката, която се надпреварваше да снима ефектната сцена, отбелязва ТАСС.

Обама разкри любимия си сериал и телевизионен герой

Мелодията е била избрана неслучайно, посочва агенцията -"Por una Cabeza" от американския филм "Усещане за жена" (Scent of a Woman) от 1992 година с Ал Пачино. След танца президентската двойка благодари на професионалните танцьори - Обама стисна ръка на партньора на Мишел, а тя на свой ред прегърна партньорката на съпруга си и дори размени с нея няколко фрази.

Източник: БТА