Гъдулка свири рок на „Живот без дрога“, рок група спечели голямата награда
Гъдулка свири рок на „Живот без дрога“, рок група спечели голямата награда / netinfo
Гъдулка свири рок на „Живот без дрога“, рок група спечели голямата награда
85431
Гъдулка свири рок на „Живот без дрога“, рок група спечели голямата награда
  • Гъдулка свири рок на „Живот без дрога“, рок група спечели голямата награда

Гъдулка откри 17-ия ученически конкурс за песен-послание срещу наркотиците „Живот без дрога“ в Разград. Традиционните стилове в музикалната надпревара са рок, рап и поп, за пръв път народен инструмент се появява на сцената. Рок група се оказа и тазгодишният победител в конкурса, рок свири и гъдулката на директора на Музикалната школа Деян Денчев. С кавър на „Knockin' On Heaven's Door“ на „Guns 'N Roses“ започна конкурсът, кавъра изпълни журито с подкрепа от журналист, пианист и озвучителя на събитието.

Гъдулка свири рок на Живот без дрога рок група спечели голямата награда
netinfo
Рок парчето, изпълнено от членовете на журито Деян Максимов, Деян Денчев, Илко Костов, журналиста Петър Петров, младия пианист Радимир Янков, озвучителя Евгени Якимов, и бек вокали – трите водещи – млади актриси от театрална формация „Импулс“ - даде тон на музикалното събитие и в същия жанр се оказа и изпълнението на победителите. Голямата награда на директора на ОДМВР-Разград спечели група „Salvation“ към ЦРД със своята авторска песен „Призрачен човек“. Призът е китарен сет.

Още 11 награди бяха раздадени в края на близо тричасовия концерт, включващ 19 песни. Група „Salvation“ взе и още една – за най-добра музика.

Още една група си тръгна с две награди – „Outtacontrol“. Момчетата от гимназия „Васил Левски“ в Исперих спечелиха приза за най-добро изпълнение при вокалните групи, а авторът на текста на тяхната песен „Винаги има надежда“ Станислав Михайлов – за най-добър текст.

Центърът за работа с деца връчи две награди на индивидуални изпълнители – Сибел Имам от Цар Калоян и Алекс Златева от Музикална школа „Илия Бърнев“-Разград.

Екскурзията с избрана от печелившия дестинация, осигурена от отдел „Образование“ към община Разград бе спечелена от Вокалната формация при ОУ“Н.Й.Вапцаров“-Разград.

Регионалният инспекторат по образование също връчи два приза на две изпълнителки – Пламена Петрова и Камелия Николова, и двете възпитанички на Иванна Дучева.

При индивидуалните изпълнители най-високо от журито бе оцененото изпълнението на рапъра Кирил Георгиев от Спортното училище в Разград.

При вокално-инструменталните групи наградата за изпълнение отиде при „Apocalypse“ със солист Даяна Гиргинова. Групата е към Музикалната школа „Илия Бърнев“

Наградата за най-добро изпълнение на кавър както и миналата година спечели дуетът Андреа Начева и Катерина Йорданова от ЦРД.

Инициатор на провеждането на областния песенен конкурс „Живот без дрога“ в Разград е ОДМВР в партньорство с Центъра за работа с деца; Музикална школа „Илия Бърнев“; РИО на МОН; отдел „Образование“ при община Разград; ДТ“Антон Страшимиров“-Разград, Общински културен център и Общинския съвет по наркотични вещества. Спонсори на проявата са „Амилум България“ и „Балканфарма“. Целта на проявата е младите музикални таланти от област Разград да имат сцена за изява на отношението си към дрогата.

В журито тази година освен музикантите, които излязоха на сцената още в началото на концерта бяха и: Йовчо Колев, директорът на ОДМВР-Разград комисар Ивайло Йовчев, началника на РИО на МОН Атанас Дончев, директорът на отдел „Образование“ Бонка Цонева и директорът на ЦРД Даниела Куртева.

Чуйте репортажа от събитието в прикачения звуков файл, а в още снимки вижте тук.