Идентифицираха втория атентатор на летището в Брюксел
Идентифицираха втория атентатор на летището в Брюксел / БГНЕС, архив

Вторият атентатор-самоубиец, който се взриви на летището в Брюксел, е идентифициран като Наджим Лахрауи, съобщиха полицейски източници.

Белгийските прокурори по-рано идентифицираха Ибрахим Баркауи като другия атентатор на летището и обявиха, че третият, чийто колан не се е взривил, се издирва.

Ердоган: Един от терористите в Брюксел е бил екстрадиран от Турция

Братът на Ибрахим - Халид е извършителят на самоубийствения атентат на метростанция „Маалбек".

В резултат на терористичните нападения загинаха 31 души, а повече от 270 са ранени. Сред жертвите и ранените има граждани на 40 страни.

Полицията проведе спецоперация в три общини на Брюксел, след което някои медии побързаха да обявят, че е задържан Наджим Лахрауи - главният заподозрян за извършените терористични актове в Брюксел.

Опровергаха информацията за задържането на Наджим Лахрауи

Но по-късно се появи съобщение, че задържаният не е той. Официална информация за самоличността на арестувания до момента няма.

Наджим Лахрауи е 25-годишен гражданин на Белгия. През 2013 г. той заминава в Сирия, за да воюва на страната на джихадистите. На 4 декември 2015 г. е обявен за издирване във връзка с терористичните атентати в Париж. Неговата ДНК бе открита върху взривните вещества, които са били задействани на 13 ноември миналата година във френската столица.

Според медиите установяването на самоличността на атентаторите-самоубийци и на Наджим Лахрауи потвърждава връзката между терористичните атентати в Брюксел и Париж.

Източник: БГНЕС