Първокурсници в Русенския университет се срещнаха с бъдещи работодатели
Първокурсници в Русенския университет се срещнаха с бъдещи работодатели / снимка:Русенски университет

Ден на кариерното ориентиране първокурсника събра за втора година в Канев център студенти от различните факултети и филиали на Русенския университет. Събитието е част от форума „Национални дни на кариерата – Добра кариера, Добър живот“.

Целта е младежите, които започват обучението си в университета да се срещнат с фирмите, които участват в Националните дни на кариерата и да придобият представа какви ще бъдат очакванията на работодателите към тях след няколко години.

Ректорът, проф. Велизара Пенчева награди 62 първокурсници за постигнати високи резултати в обучението от първия семестър. Пълните отличници сред тях са 14, а тези с успех над 5.50 са общо 38. Най-много пълни отличници има във факултет „Природни науки и образование“ – 8.

Извънаудиторните форми, които дават възможност за развитие на знания, умения и таланти на студентите в Русенския университет, бяха представени от зам.-ректора по развитие, координация и продължаващо обучение, проф. Пламен Даскалов. Ръководителят на Центъра за кариерно, проф. Иван Евстатиев, запозна студентите с дейността му и с възможностите да се ориентират на пазара на труда, а проф. Юлиана Попова, зам.-ректор по евроинтеграция и международно сътрудничество, разясни как студентите могат да се включат включат в програмите за мобилност.