5000 лева месечен наем за 2,7 дка до Колодрума
5000 лева месечен наем за 2,7 дка до Колодрума / Искра Койчева/ Дарик Пловдив
Ivan_Totev
85401
Ivan_Totev
  • Ivan_Totev

Община Пловдив ще обяви процедура за отдаване под наем за срок от 10 години на 2,7 дка до Колодрума. Това съобщи кметът Иван Тотев на залесителната акция, която се проведе до многофункционалната спортна зала в града.

Към терена вече има заявено желание от световно известна верига за бързо хранене със седалище Лондон, разкри той. Бъдещият инвеститор ще трябва да изгради детска площадка и заведение, което ще бъде задължително условие за участие в търга, поясни кметът.

През тази година Община Пловдив ще започне строеж на спортен комплекс до Колодрума по подобие на този до Младежкия център на Гребната база, добави още градоначалникът. На площ от близо 8 дка ще има фитнес на открито, баскетболни, волейболни и футболни игрища. Очаква се строителните дейности да приключат до края на 2017-та година, а стойността на инвестицята е близо 2,5 милиона лева.

Предстои и разширяване на паркинга пред многофункционалната спортна зала със още 100 места.

Пред алеята на Колодрума Тотев засади лично триметров индийски люляк. В акцията се включиха районните кметове Георги Стаменов на „Централен“, Костадин Димитров на „Тракия“, Ральо Ралев на „Северен“, Николай Чунчуков на „Източен“, Димитър Колев на „Западен“, шефовете на „Чистота“ Иван Стоянов и на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.