Юлиян Петров: Искаме училището да стане оазис, опазен от агресията
Юлиян Петров: Искаме училището да стане оазис, опазен от агресията / edna.bg
Юлиян Петров пред Дарик
85397
Юлиян Петров пред Дарик
Юлиян Петров пред Дарик
  • Юлиян Петров пред Дарик
  • Юлиян Петров пред Дарик

Всичко, което се случва по света, а и в страната ни, се пренася в българското училището, формирайки агресивно поведение. Именно затова образователната система трябва да създаде стратегия за превенция на агресията и да подготви децата за живота им в обществото. Това заяви в ефира на Дарик председателят на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ Юлиян Петров.

Според него, превантивните мерки в тази насока трябва да се задействат още в ранна детска възраст, още преди детето да влезе в училище.

Той отбеляза, че агресивното поведение и от страна на родителите към учителите или съучениците на техните деца, е закономерен резултат също от липсата на превенция.

„Не малко родители имат нужда от учители. Често самите те инициират агресивните действия на своите деца или не успяват да овладеят вече породилите се такива“, коментира Петров.

По думите му, е нужно училището да стане защитена територия, в която спокойни за сигурността си да се чувставт както учителите, така и учениците и техните родители.

Искаме училището да стане оазис, опазен от агресията. За това обаче трябва да се вземат серия от по-строги мерки – всяко общество трябва да мине през правилата, а нашето е свикнало те да не се спазват през последните 25 години и това се пренася в българското училище“, каза още Юлиян Петров.

/Цялото интервю с председателят на Синдикат „Образование“, може да чуете в прикачения аудио-файл/