Охраняват входовете и изходите на пристанището, засилени мерки на летището
Охраняват входовете и изходите на пристанището, засилени мерки на летището / netinfo

Институциите във Варна засилват мерките за сигурност след атентатите в Брюксел. Конкретните стъпки по повишаване на сигурността обаче не могат да бъдат коментирани.

Летището във Варна работи при засилени мерки за сигурност, съобщиха за Дарик от аеропорта. Оттам отказаха да коментират откога са въведени те.

Следват се всички процедури за сигурност, които се получават от компетентните институции. Повишени са вниманието и бдителността на входа и изхода на територията на пристанище "Варна", съобщиха за Дарик от порта.

Варненската полиция спазва заповедта на министъра на вътрешните работи, която касае мерките за сигурност. Те са заложени в Националния план за реакция при кризи и са активирани след атаките в Брюксел.

Навсякъде в страната има засилено полицейско присъствие. Допълнително се обезпечават местата, където има масово струпване на хора. Контролират се основните пътни артерии, обяви главния секретар на МВР Георги Костов.

Засилена охрана на обществените сгради във Варна заради атентатите в Брюксел

Община Варна засилва контрола и организацията на охраната в града като си взаимодейства активно с Областната дирекция на полицията. Работи се по утвърден план за противодействие на тероризма на територията на общината. Активизирана е дейността на охранителните звена, на „Общинска полиция“, на дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“. Предприемат се мерки за засилване на охраната на училища,  детски градини, детски ясли, здравни заведения, както и на контрола на достъпа в административните общински сгради.

Лекарите и лечебните заведения в морската столица са подготвени да реагират адекватно в случай на терористичен акт, увери проф. Красимир Иванов - председател на борда на директорите на болница „Св. Марина”.