Сидеров ще полага общественополезен труд, щял да го прави с удоволствие
Сидеров ще полага общественополезен труд, щял да го прави с удоволствие / БГНЕС, архив
Сидеров ще полага общественополезен труд, щял да го прави с удоволствие
85395
Сидеров ще полага общественополезен труд, щял да го прави с удоволствие
Сидеров ще полага общественополезен труд, щял да го прави с удоволствие
  • Сидеров ще полага общественополезен труд, щял да го прави с удоволствие
  • Сидеров ще полага общественополезен труд, щял да го прави с удоволствие

100 часа общественополезен труд ще трябва да положи лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Това реши съдът след като допусна поредното споразумение между Сидеров и прокуратурата. Самият лидер на "Атака" коментира, че с огромно удоволствие би почиствал паметници и културно-исторически сгради.

Споразумението на Сидеров и съда този път беше за скандала пред НС от 2013 г., станал известен като „Извини се, бе".

Цацаров: По-добре пробация за Сидеров сега, отколкото дело с години

Депутатът се призна за виновен и беше осъден на общественополезен труд. Реакцията му след края на заседанието.

"Аз поначало полагам безвъзмезден общественополезен труд от години. Цялата ми дейност е общественополезна, без да има някакво заплащане за това. Тук не говоря за заплати като народен представител, а за това раздаване, което съм извършил през годините. Така че с удоволствие ще се включа в общественополезна работа, даже ще дам пример на колеги от Народното събрание, да се включат също, да положат труд, да покажат как може примерно нещо да се почисти", каза Сидеров. Той допълни, че също така може да изнася лекции.

С каква точно полезна за обществото дейност ще бъде ангажиран Сидеров ще реши пробационният служител.

Лидерът на "Атака" вече постигна три споразумения с прокуратурата. Едното бе за случая в град Батак, станал на 17 май 2011 г., другото за случая в НАТФИЗ от 23 октомври 2015 г. Споразуменията са за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата.

Сидеров се споразумял с прокуратурата, за да освободи системата за по-важни случаи

По първото споразумение - за случая в НАТФИЗ, Градският съд одобри споразумението с прокуратурата и лидера на "Атака" и зам.-председателят на партията Десислав Чуколов. Така те получават наказание "пробация" - за Сидеров - 9 месеца, за Чуколов - 6 месеца. На двамата ще им се удържа 13% от заплатата за този срок в полза на държавата.

Пробация и удръжки от заплатата за Сидеров за нахлуването му в НАТФИЗ

Второто споразумение, което СГС одобри за Сидеров, бе за хулигански действия, станали в Батак. На 17 май 2011 г. лидерът на "Атака" предизвика голям скандал в града, по време на празника по повод канонизирането на баташките новомъченици. За това той беше осъден на 8 месеца пробация и тук ще бъде лишен от 13% от заплата си.

Сидеров и Чуколов се признаха за виновни за скандала пред клекшопа

Лидерът на "Атака" и Десислав Чуколов бяха осъдени във вторник на 2 години пробация за хулигански действия и посегателство над полицаи по време на инцидента пред столичен денонощен магазин миналия октомври. Двамата признаха вината си за т.нар. "акция пред клекшопа" на столичната улица "Г.С. Раковски" и сключиха споразумение с прокуратурата. Така получиха пробация за 2 години, както и удръжка на 25% от заплатите им в продължение също на две години.