Део на гости на тийнейджърите в Кубрат
Део на гости на тийнейджърите в Кубрат / Sofia Photo Agency

Известният телевизионен водещ Деян Славчев-Део ще гостува на тийнейджърите в Кубрат следващата седмица.

На 25 март ще се проведе интерактивна среща на тема „Ученици питат – Део отговаря“, организира я Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Нейният секретар Надие Карагьозова обясни, че поканата е вследствие на убеждението й, че новото поколение има нужда от нов тип общуване, в което децата не са пасивни слушатели, а активни участници.

Основните послания на срещата ще са „Не на наркотиците – те не са нашия свят“ и „Да бъдем толерантни и дружелюбни в ежедневието си. Да бъдем позитивни“. Кубратските тийнейджъри и тв водещият ще водят откровен разговор за любовта, приятелството, предизвикателствата, ценностите, наркотиците, пътят към телевизията, славата и други.

Посещението на Део в Кубрат ще е без хонорар – уточнява още Карагьозова с благодарност към жеста на тв водещия.

В края на срещата тийнейджърите ще връчат на госта си кристален приз „Приятел на децата“, а репортерите от клуб „Емпатия“ ще му подарят нарисувано върху керамика око с пожелание да гледа все така с добри очи.

Срещата е от 14 ч. на 29 март в Ритуалната зала на читалище „Св.Кирил и Методий“ в Кубрат, отворена е за ученици от всички възрасти.