Ученици от СОУ Д. Благоев в Свищов с редица успехи
Ученици от СОУ Д. Благоев в Свищов с редица успехи / снимка: Пресцентър- Община Свищов

СОУ "Димитър Благоев" в Свищов се утвърди като най-активните училища в Общината през март, съобщават от общинската пресслужба. За периода от 1 до 15 март, учениците от свищовското училище регистрираха много успехи. Активното участие на децата в различни конкурси и състезания, беше увенчано с много отличия и награди.

Учениците се изявиха в конкурса "Баба Марта", организиран от община Свищов, а учениците от петите и шестите класове взеха едно от първите места в ученическия конкурс "Моята България", посветен на 3 март. В Общинските ученически игри, спортистите от учебното заведение заеха призовите места по тенис на маса.

Във втория кръг на Националното състезание по история на България, наградените възпитаници на училището са 19. Представители на ученическия съвет при СОУ "Димитър Благоев" участваха за втори път в националната младежка среща в Горна Оряховица, където активно разискваха по темата "Ролята на младите хора в решаване на глобалните проблеми на гражданското общество".

Трима от тях бяха високо оценени и получиха покани за три предстоящи национални срещи на младежките организации. В деня на ученическото творчество, децата от три VI-ти класа представиха талант и театрални умения. Учениците от V клас представиха обичая и традициите, свързани със Сирни Заговезни. Като силно може да се окачестви участието на учениците от профил „Изобразително изкуство” в изложбата, открита на 15 март. Талантите се представят с 47 творби, които са изложени в галерия "Николай Павлович” в Свищов. Изложбата продължава до 10 април, уточняват от пресцентъра на местната управа.