Дилма Русеф: Никога няма да подам оставка
Дилма Русеф: Никога няма да подам оставка / БГНЕС

Бразилският президент Дилма Русеф заяви, че при никакви обстоятелства няма да подаде оставка и сравни опитите за импийчмънт срещу нея с държавен преврат срещу демократичното управление, тъй като тя не е извършила каквото и да било престъпление, предаде Ройтерс.

Русеф призова бразилския Върховен съд да остане безпристрастен в политическия спор и определи разрешеното оповестяване на запис с подслушан неин телефонен разговор като посегателство върху конституцията и националната сигурност.

Бразилските депутати стартираха процедура за импийчмънт на Дилма Русеф

Бразилската полиция извърши във вторник десетки обиски и арести в рамките на мащабна операция срещу корупцията във връзка със скандала "Петробраз", предизвикал политически сътресения в страната, посочиха в комюнике силите на реда, цитирани от Франс прес.

Около 380 агенти са извършили 110 обиска, издадени са били 15 заповеди за временно задържане и 28 заповеди за арест срещу предполагаеми членове на мрежа за паралелно счетоводство на строителната група "Одебрехт", посочи федералната полиция.

Арестуваха за корупция изборния гуру на Дилма Русеф

"Одебрехт" - един от най-големите строителни конгломерати в Латинска Америка - е обвинен от правосъдието, че заедно с други компании е създал картел за системно фалшифициране от 2006 г. на търгове на "Петробраз", за да печели договори.

Източник: БТА