Укрилите 15 нелегални мигранти в с. Криво поле остават в ареста
Укрилите 15 нелегални мигранти в с. Криво поле остават в ареста / Дарик радио-Хасково

Най-тежката мярка на неотклонение „задържане под стража” наложи днес Хасковският районен съд на четиримата мъже, заловени от полицията да укриват нелегални мигранти в постройка край язовира в хасковското с. Криво поле.

46-годишният Боньо Бонев – Черния бе хванат от полицията и с 391 грама амфетамин. В следствената килия остават 38-годишният харманлиец Кирил Диреков, 36-годишният хасковлия Фердун Касимсеин – Феро и 21-годишният Мустафа Осман от харманлийското село Шишманово. Тримата са обвинени, че укрили срещу заплащане 15 нелегални мигранти от Ирак.

Четиримата мъже бяха задържани при операция на криминална полиция в петък. В постройката край язовир до хасковското село Криво поле бяха открити 10 възрастни иракчани и 5 деца. При залавянето на двама от укривателите на нелегалните се наложи полицаите да стрелят предупредително.

 

От прокуратурата уточниха, че Боньо Бонев, в чийто „Ланд Роувър” бе открит наркотикът, е осъждан 13 пъти. В досието му  фигурират наказания за кражби за измама, кражби на животни, хулиганство и държане на наркотици. Преди 3 години заедно със съучастника си Александър Янакиев бяха задържани за побой и изнудване на кръчмар в хасковското село Корен и за оказване на съпротива срещу полицаи. По това време Бонев бе и с висящо наказателно производство за хулиганство с нанасяне на средна телесна повреда.
36-годишният Феро също има дълго досие. Осъждан е 7 пъти за държане на наркотици, за шофиране без книжка и др. С толкова присъди е и харманлиецът Кирил Диреков.