Трета бомба не е успяла да се взриви на летището в Брюксел
Трета бомба не е успяла да се взриви на летището в Брюксел / БГНЕС

Извършителите на атентатите на летището в Брюксел са внесли тази сутрин три бомби, но една от тях не се е взривила, съобщи губернаторът на провинция Фламандски Брабант Лодевейк де Вите, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

Очевидци описват атаките в Брюксел: Ужас, страх, кръв

В ранния следобед сапьорски екип взриви подозрителен предмет, оставен в салона за заминаващи, където при две експлозии във вторник сутринта загинаха най-малко 14 души.

Заложените на летището бомби са съдържали пирони, съобщи информационна агенция Белга, цитирайки представител на болницата, в която са настанени част от пострадалите.

Белгийската полиция издирва поне трима терористи

В лечебното заведение в град Льовен са откарани 13 пострадали, петима от които са с тежки наранявания, посочва ДПА. Пред агенция Белга шефът на болницата Марк Декрамер каза, че повече от ранените са с фрактури, изгаряния и сериозни порезни рани, причинени от метални предмети.

Ислямска държава пое отговорност за атентатите в Брюксел

Белгийският прокурор Фредерик ван Леу съобщи, че на няколко места в Белгия се извършват обиски, а свидетелите се разпитват.

При атентати на летище Завентем и метростанция в Брюксел загинаха най-малко 30 души, ранените са над 200 човека.

Издриват заподозрян за атентата на летището в Брюксел (СНИМКА)

От думите на прокурора стана ясно, че две от бомбите, които са експлодирали на летището в Брюксел, вероятно са били активирани от камикадзета, а полицията издирва активно трети заподозрян.

Всичко за атентитите в Брюксел четете ТУК

Източник: БТА