Зам.-председателят на парламента Иван Иванов осигури бус за нуждите на Дома в Дебелец
Зам.-председателят на парламента Иван Иванов осигури бус за нуждите на Дома в Дебелец / DarikNews.bg, архив

Ключовете на бус връчи символично вчера депутатът от областта и зам.- председател на парламента Иван Иванов на директорката на Дома за медикосоциални грижи в Дебелец Анелия Георгиева. Превозното средство за нуждите на социалното заведение бе осигурено от народния представител от Реформаторски блок, след като на негова приемна в началото на годината директорката обясни необходимостта от него.

Бусът е ползван до този момент от социално заведение в Разград, което вече е закрито. Той е с пробег 60 000 км, но е в идеално състояние и е оборудван за нуждите на питомците от дома в Дебелец, които са 38. Домът вчера бе посетен и от народния представител от ПГ на Реформаторския блок д-р Валентин Павлов, който е член на здравната комисия в парламента.

Той е собственик на дентални клиники, които са единствените в страната пригодени за работа с деца с ментални и физически проблеми. По инициатива на Иван Иванов и д-р Валентин Павлов преди около месец в дома в Дебелец се проведе безплатна кампания за превенция и лекуване зъбния статус на малките пациенти.

Дечицата бяха прегледани от екип на столичната клиника и мобилен кабинет, а на едно от тях с церебрална парализа вече са направени 12 манипулации под пълна анестезия. Директорката на дома увери, че малкият пациент се чувства много добре и вече се храни самостоятелно, благодарение на денталната грижа. На тържеството, на което депутатите бяха посрещнати от персонала на дома с питка и шарена сол по стара българска традиция, присъстваха и много родители.

Заместник-председателя на парламента Иван Иванов пожела бусът да се ползва със здраве и да върши работа на децата. По думите му за това едно общество колко е цивилизовано личи от начина, по който то се отнася с най-непривилигированите и ощетени хора.