Спират водата на места в столицата на 24 март
Спират водата на места в столицата на 24 март / netinfo

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 24 март  2016 г. (четвъртък).

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на бул. "Никола Вапцаров" в район "Лозенец" се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 ч. на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на кв. "Изток", кв. "Изгрев", кв. "Гео Милев", кв. "Редута", кв. "Яворов",  района между бул. "Цариградско шосе", бул. "Шипченски проход", бул. "Михай Еминеску", ул. "Александър Жендов", кв. "Лозенец" в района по ул. "Якубица" от ул. "Мала планина“ до ул. "Джеймс Баучер", кв. "Лозенец" в района по ул. "Персенк" от ул. "Плачковица" до ул. "Персенк"№73, кв. "Лозенец" в района по ул. "Кораб планина" от ул. "Бабуна планина" до ул. "Плачковица", кв. "Лозенец" в района по ул. "Мала планина" от ул. "Плачковица" до ул. "Якубица".

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на бул. "Цар Борис III" в с. Владая се налага спиране на водоподаването от 8.30 до 18.00 ч. на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района по ул. "Поибрене" от бул. "Цар Борис III" до ул. "Войводина могила", по бул. "Цар Борис III" от №364 до №400 (само четни номера), ул. "Войводина могила" от №138 до №160.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване  мътността на водата. След реализацията на тези инвестиционни проекти клиентите на "Софийска вода" живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

Във връзка с подмяна на спирателен кран на  ул. "Татарли" в жк "Разсадника-Коньовица" се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 ч. на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района на бул. "Константин Величков", ул. "Д-р Калинков", ул. "Коньовица", ул. "Троян", ул. "Позитано".

Във връзка с монтаж на спирателен кран на ул. "Симеон Радев" в кв. "Бояна", местност "Гърдова глава", се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 22.00 ч. на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района по ул. "Маринковица" от бул. "Александър С. Пушкин" до ул. "Витошко лале", по ул. "Симеон Радев" от ул. "Маринковица" до ул. "Никола Петков".

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Розова долина" в кв. "Курило" се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 14.30 ч. на клиентите на "Софийска вода", живеещи в района по ул. "Розова долина" от ул. "Върбовка" до ул. "Беласица".

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на "Софийска вода" на телефон 0700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.

"Софийска вода" предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.