Световен гигант отваря нови 900 работни места край Пловдив
Световен гигант отваря нови 900 работни места край Пловдив / Искра Койчева/ Дарик Пловдив
Световен гигант отваря нови 900 работни места край Пловдив
85356
Световен гигант отваря нови 900 работни места край Пловдив
  • Световен гигант отваря нови 900 работни места край Пловдив

11% ръст на немските инвестиции в България за първите 9 месеца на 2015-та година отчете министърът на икономиката Божидар Лукарски на първата копка на изграждането на първия завод на световният лидер в производството на осветление OSRAM край Пловдив.

„Това, което обещах в началото на мандата си, а именно ръст на германски компании, които да инвестират в България, се случва. OSRAM ще бъде много важен инвестиционен партньор, поради факта, че покрая това производство ще има създадени и други техонологични производства, които ще го съпътсват и това ще доведе до откриването на нови работни места не само в региона, а и в страната“, заяви още Лукарски.

Министърът подчерта, че евросредствата са двигател на икономиката, но не и единственият фактор за повишаване на ръста в сектора.

„Инвестиции като тази са не по-малко важни и значими за икономическия растеж на страната“, категоричен е Лукарски.

Световният лидер в производството на осветление OSRAM ще инвестира в новото си предприятие край Пловдив 45 млн.лв. Очаква се заводът да заработи през 2017 г. с разкриването на 900 работни места, от които 150 ще са административен персонал.

Разгърната площ, на която ще бъде построено предприятието, е 16 дка и се намира на територията на Община Марица.

Първа копка на новия завод заедно с министъра на икономиката направиха градоначалникът на Пловдив Иван Тотев, кметът на Община Марица Димитър Иванов и представители на OSRAM.

Световен гигант отваря нови 900 работни места край Пловдив
netinfo