БСП-Свищов пое курс към промяна с нов председател
БСП-Свищов пое курс към промяна с нов председател / снимка: Пресцентър - БСП

Курс на промяна пое общинската организация на БСП-Свищов с избирането на нов председател. Това е Любомир Чавдаров, заместник-председател на Общинския съвет в общината и председател на Младежкото обединение на БСП-Свищов.

Той е член на БСП от 2009г. Досегашен зам-председател на Общинския съвет на БСП и член на Изпълнителното бюро. Завършил е бакалавърска степен „Публчна администрация“ във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и магистратура „Финансов мениджмънт“ във Стопанска академия „Д.А.Ценов“ –Свищов, както и следдипломна квалификация „Политически мениджмънт“ от Нов български университет. Работи в частния сектор.

Досегашният председател Милен Манолов представи отчет пред конференцията. Той отбеляза изборната победа на местните избори, когато БСП спечели кметското място в Община Свищов, 7 общински съветници, 3 кметове на населени места и 2ма подкрепени кметове.

Милен Манолов направи и преглед на справката на количествения и качествения състав на ОС на БСП. Свищовският партиен съвет е едан от големите партийни организации с 752 членове и с истински работеща младежка организация с 35 младежи, подчерта Манолов. Продължава процесът на въвеждането на електронните членски карти, обяви бившият председател пред членовете.

След 12 години начело на общинската организация на БСП Манолов благодари на всички за подкрепата и за успехите. Преди това той поднесе над 13 страници доклад за състоянието на структурата.

Кметът на Община Свищов Генчо Генчев благодари за пълната подкрепа на Общинския съвет на БСП по време на предизборната кампания и в месеците от началото на мандата му. Граадоначалникът представи предстоящите мащабни проекти в община Свищов, които ще се изпълняват в следващите месеци, за което получи подкрепата на членовете на БСП.

Членовете на БСП-Свищов посочиха четири кандидатури за председател на партията за предстоящия конгрес. Социалистите издигнаха Михаил Миков, Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев и Красимир Янков, както бяха посочени от 21-те основни партийни организации.

Конференцията издигна 33 предложения за членове на Общинския партиен съвет. Сред тях 8 са младежи на възраст до 35 години, според изискването на устава.
Доц .д-р Милка Томева е избрана за председател на Общинската контролна комисия на БСП. Избрани са и другите двама членове на комисията.

Петима делегати изпраща общинския съвет на БСП-Свищов на предстоящия конгрес. Трима бяха посочени за членове на Националния съвет.