Цветанов: Да не допускаме страхът да ни превзема
Цветанов: Да не допускаме страхът да ни превзема / БГНЕС, архив

Необходима е обмяна на информация в реално време между оперативните звена в сектор "Сигурност", като това ще допринесе за по-голяма ефективност в борбата срещу тероризма. Това коментира във Велико Търново председателят на Комисията на вътрешна сигурност и обществен ред в парламента Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ посочи, че целта на тероризма е насаждане на страх, който да дестабилизира Европа. Той се обърна към всички българи с призива да бъдат бдителни по време на масови мероприятия.

"Когато има нещо съмнително, което ни прави впечатление, трябва да информираме компетентните органи. Не трябва да допускаме страхът да ни превзема. Необходимо е да противодействаме с упоритост и да запазим самообладание в тази тежки ситуация", апелира Цветан Цветанов.

Борисов: Видяхме абсолютен провал на външната политика на много държави

Той сподели позиция, че Турция ще спази обещанието си и ще бъде надежден и прогнозируем партньор. "С подписаното споразумение между Европейската комисия и Турция аз съм малко по-спокоен, че ще може лицата, които искат да влязат на територията на Европейския съюз да бъдат връщани обратно в Турция", посочи зам.- председателят на ГЕРБ.

Цветанов съобщи, че в четвъртък ще има извънредно заседание, което ще бъде съвместно с Комисията за контрол на службите. Тогава ще бъдат изслушани всички представители от специалните служби, министрите на отбраната и на вътрешните работи.

"Разговарях и с министър Владислав Горанов, който също ще присъства на тази среща, защото правителството полага максимални усилия да отделя средства от Републиканския бюджет, за да можем да продължим с изграждането на съоръжения на българо-турската граница. Да се подготвим и за евентуалните предизвикателства след ограничаването на възможността Балканският път да функционира", посочи Цветанов.

Още новини от Велико Търново