Диана Янева е новият председател на социалистите в Мъглиж
Диана Янева е новият председател на социалистите в Мъглиж / БСП

Диана Янева е новият председател на общинската организация на социалистите в Мъглиж, а те номинираха с най-много гласове за председател на НС на БСП Янаки Стоилов.

„Трябва всички да подкрепим Диана Янева в предстоящата и работа, както и за мерките, които ще предприеме за укрепване на организацията", каза зам.-председателят на НС на БСП и поднесе своите пожелания за успех на новото ръководство.

Членовете на БСП споделиха пред Янаки Стоилов тревожните проблеми в община Мъглиж, свързани с бедността, заетостта, обществения ред и сигурността, както и липсата на политика и прозрачност от страна на общинското ръководство за решаването им.
„Създаването на обществени съвети в населените места ще замести липсата на общинска политика, с обсъждането на наболелите проблеми и с предложените мерки ще влияе на решенията на местната власт", категоричен бе зам.-председателят на БСП. По думите му чрез общинските съветници на левицата в местния парламент може да се подготвят актуалните въпроси за обсъждане, а организациите на БСП в селата да са основният двигател за организирането му.

„Лявата политика трябва да се пренесе от събранията в ежедневието с конкретни стъпки, с оглед да се разшири постепенно представителството в местната власт и да се повиши доверието към партията. Призванието на БСП днес, като лява национална партия, е да гарантира достоен живот на всеки, без страх за утрешния ден, да модернизира икономиката на страната и да отстоява интересите на хората", заключи Стоилов, представяйки акценти от декларацията за 49-ия Конгрес „125 години БСП".

Новият председател на общинската организация в Мъглиж Диана Янева е от с. Шаново, на 53 години е, работи като помощник-директор на ОУ „Христо Ботев" в подбалканското градче. Янева, избрана и за делегат на 49-ия Конгрес, пoeмa pъĸoвoдния пocт oт дoceгaшния пpeдceдaтeл Марийка Митева, ĸoятo бe нaчeлo нa БCΠ в oбщинaтa над 10 години.