Стартира кампания, насочена към бизнеса
Стартира кампания, насочена към бизнеса / Dariknews.bg-архив

Национална кампания “Успешни заедно” стартира днес във всички Областни информационни центрове в страната. Това съобщи Цвети Иванова, ръководител на ОИЦ – Враца. Кампанията е насочена изцяло към бизнеса и цели популяризиране на европейските проекти и запознаване на потенциалните бенефициенти с новите европейски програми. Кампанията е разделена на четири етапа и ще завърши на 9 май с Изложение на бизнеса, в което ще участват фирми с успешно реализирани проекти с европейско финансиране.

Предвидени са също Ден на отворените врати във фирмите и конкурс “Най-успешния бизнес проект в област Враца”. Партньори в кампанията са Търговско-промишлената палата и Европа директно, Бюрата по труда в региона и кариерните центрове. “Направихме предварително проучване сред фирмите дали са съгласни да участват в кампанията и отговорът е положителен” – каза Иванова.

В миналия програмен период във врачанска област са били сключени 227 договора с 126 бенефициенти за европейско финансиране на стойност 211 милиона лева. В новия програмен период сключените договори само по ОП “Иновации и конкурентоспособност” в областта са 28 за 32 500 000 лева.