Позицията на Добромир Валачев се забави много време
Позицията на Добромир Валачев се забави много време / 100 вести

Днес ще се проведе срещата между ПГ на ПП ГЕРБ и премиера Бойко Борисов.

Това става след заявената позиция на лидера на ДСБ Радан Кънев, че партията остава в Реформаторския блок, но като опозиция на управлението на страната, и последвалата остра реакция на депутатите от ГЕРБ, изразена в декларация.

Това припомня във въвеждащата част към интервю с Добромир Проданов, депутат от ПП ГЕРБ, вестник "100 вести". Какво ще поискат народните представители от ПГ на ГЕРБ от лидера на партията Бойко Борисов, след като той категорично заяви, че няма да отстранява от управленски позиции представители на ДСБ.

Коментарът на народния представител и председател на общинската организация на ПП ГЕРБ в Габрово Добромир Проданов е направен пред Минка Минчева.

"Аз не мисля, че има нещо притеснително за хората. Тук става въпрос за отношения, които трябва да бъдат заявени гласно, категорично и твърдо. Това са отношения между политическите формации, които реално подписаха документите за управляващата коалиция. Ние твърдо заставаме зад позицията на декларацията на ПГ на ГЕРБ.

Ние искаме да чуем ясно както тяхната позиция, така и на министър-председателя. Примерно в Габрово много време се забави позицията на зам.-областния управител Добромир Валачев.

Аз лично не знам като областен координатор на ДСБ той как се определя - дали е в опозиция, влизайки в кабинета на правителството (областните и зам.-областните управители са назначения на правителството).

Така че е много важно г-н Валачев, отговаряйки за Габрово, да излезе и да каже как се определя. И след като чуем неговата позиция, да вземем конкретни мерки".