Никой досега не е искал оставката на Добромир Валачев
Никой досега не е искал оставката на Добромир Валачев / Габрово ДНЕС

Никой досега не е искал оставката на Добромир Валачев - едно заглавие, което вестник "Габрово ДНЕС" предлага на първата си страница дава отговор на много от злободневните политически въпроси от последните месеци. Думите са на Николай Сираков, областен управител на Габрово.

Сираков дава това обяснение пред изданието по повод искането на депутати от ГЕРБ да се отстранят от властта хора, издигнати от партия ДСБ, която се обяви за опозиция. Добромир Валачев е областен председател на ДСБ и заместник-областен управител на Габрово от квотата на тази партия.

Сираков дава добра оценка на работата на Добромир Валачев в институцията и казва, че политическото решение за участието му в управлението ще бъде взето от премиера.

В Университета по строителство откриха изложба „Бузлуджа – паметта на времето”

Залата, в която се проведе презентацията бе пълна, а интересът беше голям. Проведе се дискусия и всеки изказа своето мнение по въпроса с реставрацията на паметника. Изложбата е подредена във изложбено фоайе на храма на архитектурата в София.

Таблата показаха в детайли проекта на архитект Дора Иванова, както и авторски фотографии на Радослав Първанов, Лес Джонстон и Никола Милър.

На 1 април Домът на хумора чуква 44 години, черпи с безплатен вход и весели изненади

Във водещата статия на "Габрово ДНЕС" пише, че по традиция 1 април е ден на отворените врати в Дома на хумора и сатирата. Поканени са всички габровци и гости на града. Входът е безплатен, когато каниш някого на рожден ден, не можеш да искаш да си плаща, казва директорът на Дома Татяна Цанкова.

Празничният ден ще започне с детска веселба. В 10.30 ч. се организира детски празник, посветен на 40-годишнината от откриването на малката планета "Габрово", с участието на ученици от ОУ „Ран Босилек“ и със съдействието на Сдружение „Планета Габрово“.

В 17.30 ч. се открива  изложба на Цветан Стоянов (фотография и рисунка) и Калин Николов (карикатура). Тя е наречена "Усмивката". Цветан Стоянов, преподавател в Художествена академия, е успял да заснеме многообразие от всякакви усмивки.

В 17.30 ч. се открива още една изложба -  „2 + 2“, гостуваща изложба карикатура на Ненад Остоич и Дамир Новак (Хърватия) и Ивайло Цветков и Трайко Попов (България) по проект на Международна асоциация на карикатуристите от хърватския град  Сисак. Той е побратимен с Габрово. Догодина колекцията ще гостува в Сисак.