Набират младежи за армията на трудовата борса
Набират младежи за армията на трудовата борса / Sofia Photo Agency, архив

а трудовите борси за безработни, които се организират в страната, са присъствали представители на военни окръжия, които са презентирали военната служба и са информирали безработните младежи за набиране на кадрови военнослужещи и резервисти в Българската армия.

Това става ясно от съобщение на Агенцията по заетостта. Те дават отчет, че са организирани 11 трудови борси в цялата страна и че само през първата половина на март са обявени 795 свободни работни места.

Всички младежи минават на отчет в армията

Трудови борси са се провели в градовете Павликени, Търговище, Две могили, Мездра, Тервел и Оряхово. 56 работодатели са представили дейността на фирмите си пред повече от 600 търсещи работа лица и са обявили 276 свободни работни места в сферата на строителството, селското стропанство, промишлеността и услугите. Търсещите работа лица са имали възможност да избират различни позиции в зависимост от изискваната квалификация и образование за длъжността - тракторист, водач на селскостопански машини, механик на земеделски машини, шофьор на товарен автомобил, пазач, сезонен работник в горското стопанство, барман, медицинска сестра, лаборант, шивач и др.

През месец март 2016 г. Агенцията по заетостта планира провеждането на общо 30 трудови борси. До края на месеца ще бъдат организирани още 19 трудови борси - 11 общи и 8 специализирани.

В повечето градове е обособен и отделен EURES щанд, на който търсещи работа лица се консултират за възможностите за заетост в Европа.