Спартак победи със 7-1, Мирчев вкара 3
Спартак победи със 7-1, Мирчев вкара 3 / Добри Атанасов

Нападателят Владислав Мирчев реализира хеттрик за победата на „Спартак“ със 7-1 над „Тополи“ в мач от 14-ия кръг на областното първенство в Група А 1. Двубоят се игра на стадион „Локомотив“ отново при сериозно присъствие на феновете на варненския тим, които през цялото време подкрепяха любимците си.

Наставникът Димитър Пантев заложи на схема 4-2-1-3, като на върха на атаката действаше Владислав Мирчев.

В 15-ата минута крилото Иво Русев откри резултата, след като с крак засече топката в мрежата за 1-0. В 27-ата Русев на свой ред центрира отдясно, за да сложи топката на волето на Владислав Мирчев за 2-0. Само 2 минути по-късно Иван Добрев пробва специалитета си-удар от дистанция за 3-0. В края на полувремето гостите намалиха след точен удар с глава на Христо Евстатиев.

Нови 4 гола в противниковата врата набутаха възпитаниците на Димитър Пантев след почивката. В 54-ата резервата Галин Петров хвърли силен тъч, с който предизвика неразбирателство в отбраната на съперника и футболист на „Тополи“ си отбеляза автогол. В 56-ата Тодор Апостолов реализира за 5-1 след разбъркване в наказателното поле. Последваха два гола на Владислав Мирчев в 66-ата и 70-ата, с което той оформи крайното 7-1. Първо Мирчев се разписа сред разбъркване, а след това с удар отдясно по диагонала в обратния ъгъл след заучено положение след фаул.

 

„Спартак“: Недев, Апостолов (Драганов), Пантев, Иванов (Маринов), Денчев (Асад), Добрев, М.Русев, Иво Русев (Димитров), Степич (Петров), Владислав Мирчев

„Тополи“: Роев, Минчев, Янчев, Иванов,  Колев, Светославов, Георгиев, Евстатиев, Христов, Крумов, Стоянов