Времето на 21 март: Денят започва със слънце, после идва дъжд
Времето на 21 март: Денят започва със слънце, после идва дъжд / БГНЕС, архив

Прогноза за понеделник, 21 март

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и тихо. Висока облачност ще има над западните райони. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса.

В понеделник над по-голямата част от страната денят ще започне със слънчево време. От запад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. След пладне над западните райони на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, след обяд до умерен от запад-югозапад. Ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за март - бавно ще се понижава.

Над планините денят ще започне с разкъсана средна и висока облачност, която постепенно ще се увеличава и вплътнява. След обяд над масивите от западната половина от страната облачността ще се снижи и на отделни места там ще превали слаб дъжд, над 1800 м - слаб сняг. Ще духа силен, след обяд по билата бурен до ураганен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 8 градуса, на 2000 м - около 1 градус.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността в следобедните часове, но без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са в интервал 17-19 градуса. Температурата на морската вода ще е 9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg