Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо претърпя ужасяваща катастрофа по време на състезанието за Голямата награда на Австралия, но остана невредим, предава Gong.bg

Инцидентът наложи надпреварата да бъде прекъсната, докато бъдат почистени останките от болида на испанеца.

Инцидентът се случи в 17-ата обиколка на пистата, а освен Алонсо, в него бе замесен и пилотът на Хаас Естебан Гутиерес.

Двукратният световен шампион с Рено успя сам да излезе от болида си, въпреки че той се превъртя няколко пъти във въздуха, а след това спря в предпазната ограда край пистата.

„Определено това беше доста сериозно. Загубихме точки, загубихме мощ, защото колата е напълно разрушена, но съм доволен, че съм тук и разговарям с вас. Благодарен съм за обезопасяването на колите, защото аз съм жив, заради работата във Формула 1 в тази насока през последните 10-15 години. Не знаеш какво точно се случва, защото в този момент виждаш само небето-земята-небето. Не знаех къде се намирам. Въртях се доста и беше много страшно. Оцелях заради мерките за безопасност във Формула 1 и искам да благодаря на ФИА за работата им през последните години", каза Алонсо.

Той дори се пошегува, че причината да излезе от болида толкова бързо е, защото е знаел, че майка му гледа състезанието и ще се притесни.