Цветанов в Силистра: Ще се съобразим с управленската позиция на премиера
Цветанов в Силистра: Ще се съобразим с управленската позиция на премиера / Дарик Силистра

На срещата във вторник, ще се съобразим изцяло с управленската позиция на Бойко Борисов, заяви председателят на групата на ГЕРБ и заместник-председател на партията  Цветан Цветанов пред журналисти в Силистра. Коментарът му бе по повод предстоящата във вторник среща на ПГ на ГЕРБ с премиера Бойко Борисов по темата за участието на ДСБ в управлението.

Цветанов добави обаче, че е важно да се каже истината, тъй като по думите му няма политическа партия в развитието на демократична Европа, която да казва, че участва в управлението, но всъщност да е опозиционна на политиките, които ще се реализират.
„Остава съмнението, дали тези които  са от ДСБ няма да саботират управленския устрем на сегашното правителство“, добави Цветанов, припомняйки, че във всяко едно управление и всяка политика, политиците са тези, които носят политическа отговорност за това как се реализира политиката.

В коментар на поисканите от ПГ на ГЕРБ в парламента оставки на министри от ДСБ, Цветан Цветанов увери, че групата на ГЕРБ ще застане зад решението на премиера и лидер на партията Бойко Борисов. “Премиерът е човекът, който предлага структурата на Министерски съвет. Той е човекът, който постоянно комуникира с министрите  и той може да поеме отговорността за всеки един министър“, добави Цветанов.

Като много добро, но натоварено с много отговорности, определи Цветан Цветанов представянето на областната структура на ГЕРБ в Силистренско на местните избори. Той изрази удовлетворението си от  постигнатите резултати, заради увеличеното присъствие на ГЕРБ в местната власт, със Цспечелването на кметския пост в община Алфатар и затвърждаването на позициите в общините Силистра, Тутракан, Дулово и Кайнарджа. Той изрази и убедеността си, че на предстоящите президентски избори и подготовката  на следващите редовни парламентарни избори, ще може действително да бъде повишено влиянието на ГЕРБ с реалните политики, които води управляващата партия.

В Силистра днес Цветан Цветанов проведе среща с кметове, общински съветници и членове на партията, по време на която бяха отчетени резултатите от изминалите местни избори и бяха коментирани теми от  актуалната политическа обстановка в страната, както и задачите пред ГЕРБ в област Силистра. В срещата участие взеха евродепутатът Емил Радев, народният представител Алтимир Адамов и областният координатор на ГЕРБ – Силистра Тодор Тодоров.