Обвиниха Салах Абдеслам в убийства по терористични подбуди
Обвиниха Салах Абдеслам в убийства по терористични подбуди / БГНЕС

Основният заподозрян за атентатите в Париж Салах Абдеслам бе обвинен в убийства по терористични подбуди и участие в терористична група при разследването на кървавите нападения от 13 ноември във френската столица, съобщи белгийската прокуратура, цитирана от АФП.

Срещу съучастника на Абдеслам - Монур Ахмед Алай, наричан още Амир Шукри, арестуван и той в петък в Брюксел, са били повдигнати същите обвинения, а самият Шукри също е с мярка задържане под стража.

Абдеслам и още двама души са задържани при спецакцията в Брюксел

Междувременно Интерпол препоръча на 190-те си страни членки да проявяват "засилена бдителност" по границите, предаде АФП.

Интерпол предполага, че съучастници на Абдеслам, сочен за една от водещите фигури в извършените атентати в Париж през ноември, могат да се опитат да избягат.

Абдеслам не е главният заподозрян в разследването на атаките в Париж?

Интерпол съветва да се прояви засилена бдителност при контрола на границите на 190-те страни членки на организацията, чиято централа се намира в Лион. "Залавянето на Абдеслам би могло да насърчи всеки негов съучастник да избяга", се посочва в комюникето на Интерпол.

Източник: БТА