Откриха черните кутии на разбилия се в Ростов Боинг
Откриха черните кутии на разбилия се в Ростов Боинг / БГНЕС

Разследващите откриха черните кутии на разбилия се на летището в Ростов на Дон самолет. До момента обаче не се съобщава в какво състояние са те и ще помогнат ли в разплитането на трагедията.

Генералният консул на Русия в Дубай съобщи, че специален екип на самолетната компания ще пристигне в Ростов на Дон. Към разследването на катастрофата се очаква да се присъединят още експерти от Обединените арабски емирства, САЩ, където е произведен самолетът, и Франция, където е разработен двигателят.

Пътнически самолет се разби при кацане в Ростов, няма оцелели

Катастрофата на пътническия самолет при кацането му на летището в град Ростов на Дон доведе до смъртта на всички 62 души на борда, съобщи ТАСС. Инцидентът е станал в 2.50 ч. след полунощ българско време.

Самолетът на нискобюджетната компания "Флай Дубай" осъществявал полет от емирството. Лошите атмосферни условия в района и грешка на екипажа са сред възможните причини за инцидента.

Две са основните версии за самолетната катастрофа в Ростов на Дон: грешка при пилотирането заради лошото време или технически проблем. Това каза Оксана Коврижна, представител на следственото управление по транспорта, предаде ТАСС.

Вероятна пилотска грешка разбила самолета в Ростов? (ВИДЕО)

Авиокомпания "Флай Дубай" публикува списък на пасажерите, пътували на борда на разбилия се в руския град Ростов на Дон самолет, предава РИА Новости.

Сред пътниците на борда на машината е имало 44 граждани на Русия, осем украинци, двама индийци и един човек от Узбекистан. Екипажът на "Боинг"-ът е бил съставен изцяло от чуждестранни граждани. Командир на "Боинг"-а е бил гражданин на Кипър, съобщи следствието.

Испания и Украйна потвърдиха за смъртта на техни граждани в самолетната катастрофа на летището в руския град Ростов на Дон, предава Газета.ру.

Министерството на външните работи в Киев потвърди, че трима украински граждани са били на борда на разбилия се "Боинг". Консулството на Испания в Ростов на Дон също съобщи за свои граждани, които са пътували в катастрофиралия самолет.

Междувременно агенция Интерфакс съобщи, че на борда на разбилия се в Ростов на Дон самолет на компанията "Флай Дубай" е трябвало да се качат общо 140 души.

"Днес започнаха пролетните ваканции в Ростов. Този самолет трябваше да отлети за Дубай с 140 души, в това число и много деца. Те ще бъдат превозени до Краснодар, където авиокомпанията ще изпрати за тях самолет", обясни Ирина Тюрина, говорител на Руския съюз на туристическата индустрия (РСТ).

Операторите предвиждат, че около 15-20% от пасажерите ще се откажат от почивката си в Дубай след самолетната катастрофа.

Източник: БТА