2000 лева поиска съдът за свободата на бияча от бул. Черни връх
2000 лева поиска съдът за свободата на бияча от бул. Черни връх / БГНЕС, архив

Софийският районен съд пусна под гаранция от 2000 лв. обвиняемия за боя на столичния бул. "Черни връх" Симеон Христов. Според магистратите няма опасност мъжът да се укрие и "задържане под стража" е неоснователно тежка мярка за неотклонение. Христов беше задържан заради побой над друг шофьор след инцидент на пътя.

След поредния екшън на пътя Симеон Христов беше задържан, а малко по-късно и обвинен за това, че нанесъл лека телесна повреда по хулигански подбуди на причинилия катастрофата Георги Милев. Според магистратите има достатъчно доказателства в подкрепа на обвинението. Самият Христов обаче заяви пред медиите, че не помни да е пребивал някого.

Прокурор: Биячите от "Черни връх" може да влязат в затвора

"Аз не помня да е имало бой. Моята гледна точка е, че в случая аз съм най-невинния в цялата ситуация във връзка с колите. Човек, който прави умишлено нарушение - пренебрегва знаци, маркировка, умишлено и целенасочено се пуска надолу и предизвиква пътното произшествие, в момента се прави на жертва", заяви пред журналистите Христов.

Той обеща да разкаже още за инцидента, но с уговорката, че има повече време за разговор.

Шофьорите, участвали в побоя над мъж на "Черни връх", проговориха (ВИДЕО)

"Не помня момента да съм удрял някой. Ако е така, и има достатъчно факти и съдът каже, че съм виновен, ще си понеса наказанието. Жена ми е доста зле и я чака операция, а човекът, който се прави на жертва, не му отива. Можеше да каже едно "Извинявайте", посочи още Симеон Христов. .

В крайна сметка заради чистото му съдебно минало и липсата на опасност да се укрие СРС освободи Симеон Христов под парична гаранция от 2000 лв. Решението може да бъде протестирано пред Софийския градски съд.