Жители на квартал "Люлин" излизат на протест срещу мюсюлмански молитвен храм. Те са притеснени, че в сграда в района се проповядва радикален ислям, съобщи Нова телевизия.

„Господари на ефира" са заснели една от молитвите на мястото, което иначе официално се води склад за обувки. На молитвите всеки петък идват депутати и дипломати от различни държави.

Живеещите наоколо не спират да пращат проверки от полицията и общината. Чудят се кой спонсорира храма и какво точно се проповядва.

От Главното мюфтийство заявиха, че молитвеният дом е легитимен и призоваха мюсюлманите да не се поддават на провокации.

Молитвен храм в "Люлин" притесни хората, опасяват се за радикални идеи

Вътрешна комисия пък ще изслуша шефа на ДАНС по повод молитвения дом в „Люлин" в четвъртък. Това каза Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии в парламента, съобщиха от Движение България на гражданите.

"В България всеки може да изповядва своята религия, било то ислям, християнство или друга, но смесването й с политиката е притеснително, затова поисках ДАНС да се намеси и да разследва случващото се в столичния квартал", коментира той и припомни, че по негово предложение е приета промяна в Изборния кодекс, която забранява агитацията от духовни лица.