Кметът на Бяла направи отчет на първите си 100 дни
Кметът на Бяла направи отчет на първите си 100 дни / netinfo

Нека Димитър Славов и екипът му да вървят напред, като гледат позитивното и да не се обръщат назад със злоба, каза народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев по време на провелото се тази вечер общоградско събрание в сградата на читалището на град Бяла.  Там бе представен кратък отчет за стореното по време на изминалите 100 дни от управлението на кмета на Община Бяла Димитър Славов. Акцентирано бе върху трудностите при завършване на мащабния Воден проект, продължаване на дейността за завършване на Регионалното депо за отпадъци и т. н. Особено внимание бе отделено на финансовото състояние на Общината преди провеждане на местните избори през есента на миналата година и сега.

Резултатите ще са видими в кварталите на град Бяла през следващите години, подчерта депутатът, като направи паралел с Община Русе, където през втория мандат на кмета Пламен Стоилов започва активна работа за облагородяване не само на централната част, но и в крайните градски зони.

„Съвсем скоро ще има нови детски и спортни площадки за стрийт фитнес, нови автобусни спирки“, добави Пламен Нунев.

Съвсем скоро ще бъдат отпуснати пари за ремонт на храмовете в селата Босилковци и Стърмен. Други 15 000 лева се предоставят за обновяването на храм – паметника в Бяла от дирекция „Вероизповедания“, отбеляза в словото си Нунев. В няколко малки населени места на Община Бяла ще се създадат нови зони за отдих благодарение депозирани проекти в ПУДООС.

По Програмата за развитие на селските райони до 2020 година ще се работи в няколко направления, като едното е за обновяване на улиците в Бяла. В момента се асфалтира в централната част.

Наскоро при министъра на регионалното развитие се проведе работна среща с участието на кмета Славов и главния архитект за да се разгледат трите варианта и се избере един за магистралния път Велико Търново – Бяла – Русе. Трасето няма да минава през общински или областен център, като ще се влива в автомагистрала „Хемус“ в района на Велико Търново. Изборът е свързан с намаляване стойността на инфраструктурния обект от голямо значение за развитието на Североизточна България. Важното е пътят да минава в района, коментира народният представител.

Предстои и рехабилитацията на пътя Бяла – Копривец, чието състояние не е добро поради движението на много тежкотоварни камиони. Колкото повече приходи събира държавата, толкова повече възможности ще има за пътища като този да бъдат основно рехабилитирани, заяви Нунев.

„Много неща са заложени да се реализират и с подкрепата на народните представители мисля, че те ще станат факт“, сподели пред множеството Пламен Нунев.

Събитието завърши с концерт на певеца Веселин Маринов.