Две събития в Разград за „Часът на Земята“
Две събития в Разград за „Часът на Земята“ / Радка Минчева, архив
Две събития в Разград за „Часът на Земята“
85242
Две събития в Разград за „Часът на Земята“
  • Две събития в Разград за „Часът на Земята“

Световната инициатива „Часът на Земята“ ще бъде отбелязана в Разград за шести път – съобщават от пресцентъра на община Разград.

Това ще стане на 19 март от 20,30 ч., когато ще бъдат загасени светлините на няколко  обществени сгради – община Разград, Общинския културен център, ХГ„Проф. Илия Петров“, Часовникова кула, Джамия „Ибрахим Паша“.

Община Разград призовава жителите на града да последват този пример и също да загасят за 60 минути осветлението в домовете си.

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Докато се провежда милиони хора от целия свят символично загасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Така всички отправят призив за по-устойчиво бъдеще.

За поредна година и Градски мажоретен състав към Центъра за работа с деца - Разград се включва в световната инициатива на WWF Часът на Земята. Когато светлините угаснат пред Общинския културен център, под ръководството на Емилия Борисова и Николета Георгиева, около 100 мажоретки на възраст от 3 до 19 години, ще изпълнят танци със светлинни и огнени уреди. В концерта ще участват и ученици от класа по поп пеене на Свилена Дечева към Центъра за работа с деца в Разград.

Ден по-рано Часът на Земята ще бъде отбелязан и от ученици на ПМГ„Акад. Никола Обрешков“  съвместно с Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“. В библиотеката на 18 март от 17.00 ч. ще бъде проведена  презентация и поетично-музикална композиция „Земляни“.