Служители и наематели скочиха срещу смяната на прокуриста на „Пазари” (СНИМКИ)
Служители и наематели скочиха срещу смяната на прокуриста на „Пазари” (СНИМКИ) / снимки: Дарик Варна

Граждански протест пред административната сграда на „Пазари" събра служители на общинската фирма и наематели на Централния пазар, където се намира офисът. Протестиращи изразиха несъгласие със смяната на прокуриста на „Пазари" Владимир Михалчев. Според тях, Михалчев е бил сменен докато е в платен отпуск, а зад решението на Съвета на директорите стоят политически или икономически интереси.

„Искаме те да застанат пред нас и по цивилизован начин да обяснят защо са решили да сменят прокуриста", заяви пред Дарик служителят на „Пазари" Ивелина Миленкова. Според нея една от най-печелившите общински фирми е пред колапс, тъй като няма кой да разписва документите.

Служители и наематели скочиха срещу смяната на прокуриста на Пазари (СНИМКИ)
netinfo

„Този човек, след като е кадърен, да продължи работата си. Не само за мен, но за всеки трезвомислещ човек - гражданин или служител, безсмислено и абсурдно е да се сменя или да се извършва подмяната на лице, което успява да обедини всичките си сили и умения и фирмата да върви напред, а не да се върви към скрити приватизации, машинации и т. н.", каза наемателят на Централния пазар Димитричка Радушева.

Служители и наематели скочиха срещу смяната на прокуриста на Пазари (СНИМКИ)
netinfo


Протестиращите настояват Михалчев, който бе избран за прокурист през 2008 г., да бъде върнат на поста, да се извърши щателно проучване на всеки един от членовете на Съвета на директорите на „Пазари" и да бъде свикано извънредно заседание на Общинския съвет, на което да бъде обсъдена създалата се кризисна ситуация. В подкрепа на исканията си наемателите на Централния пазар инициираха и създаване на подписка, която вече е подкрепена от над 500 търговци.

Ако исканията им не бъдат изпълнени, недоволните служители и наематели ще се съберат на протест пред общината идния вторник, 22 март, от 10,00 часа. Те са готови да пристъпят към гражданско неподчинение и блокиране на кръстовища. Наемателите заплашиха и да спрат да плащат всякакви задължения към общинската фирма.

Служители и наематели скочиха срещу смяната на прокуриста на Пазари (СНИМКИ)
netinfo

Справка в Търговския регистър показва, че Съветът на директорите на „Пазари" включва Петър Димитров, Недко Радев и Александра Велкова, като последните двама бяха избрани от Общинския съвет през януари. Името на Владимир Михалчев като прокурист пък е било заличено на 12 март.