Най-куриозните кралици в Германия (СНИМКИ)
Най-куриозните кралици в Германия (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images, Guliver/Getty Images, БГНЕС

Германците си падат по кралиците. В страната им има над сто "короновани дами", в чиято чест се вдигат наздравици: кралици на бирата, на бялото вино, на надениците, на ябълките и на какво ли още не.

Приказен разкош: Най-посещаваните замъци в Европа (СНИМКИ)

Кралица на бирата

Повече от ясно е, че в Германия трябва да има кралица на бирата, на хмела, на ечемика, та дори и на малца. Баварската кралица на бирата трябва да е поне на 21 години и да представя баварската култура пред света. Местните пивовари й подаряват луксозна носия (Дирндл) и й показват как се отварят бъчви.

Найкуриозните кралици в Германия (СНИМКИ)
netinfo

Кралица на баварските наденички

Кристин Първа е сегашната кралица на вайсвурста (на немски: Weißwurst). Според легендата, тази традиционна баварска наденица се появява за първи път по време на карнавала в Мюнхен през 1857 година. Кралицата на вайсвурста получава корона и специален скиптър под формата на наденичка.

Там е най... на Земята (СНИМКИ)

Кралица на планинските ливади

Бавария просто е влюбена в кралиците. Почти всяко баварско село има своя коронована глава. В Пфронтен например избират кралица на планинските ливади. Тя участва активно в туристическата кампания на общината и я представя по време на различни селскостопански и туристически изложения.

СНИМКИ: Октоберфест - по-пищен и цветен от всякога

Кралица на ябълките

Ябълките са любимият плод на германците. Годишно ябълковите дръвчета в Германия раждат над 960 000 тона плодове. Затова и не е никак чудно, че кралиците на ябълките са безброй. Веднъж в годината канцлерката Меркел кани по няколко от тях в Берлин и получава кошнички с пресни плодове.

Найкуриозните кралици в Германия (СНИМКИ)
netinfo

Кралица на виното

Всеки винарски регион в Германия избира своя кралица на виното, а веднъж в годината се коронова и общогерманска кралица. Сегашната кралица на виното Йозефине Шлумбергер от Баден-Вюртемберг следва лозарство и енология и още от дете е помагала на бащиното лозе.

Найкуриозните кралици в Германия (СНИМКИ)
netinfo

Кралица на розите

Кралици на розите също има безчет. Дорийн II (вляво) управлява най-големия розариум в света: на площ от 13 хектара в Зангерхаузен, провинция Саксония-Анхалт, цъфтят над 8300 вида рози. До нея е принцесата на розите София I, която я придружава в пътуванията.

Кралица на панаирите

"Хвани любимия си под ръка и хайде - на панаирна веселба", обича да пее кралица Луиза I. Тя е рекламно лице на всевъзможни увеселителни прояви и е длъжна да се грижи за доброто настроение край виенските колела. Кралицата на панаирите в Германия се избира от 1989 година насам.

Съкровищата на Европа (СНИМКИ)

Кралица на ягодите

Долна Саксония се слави като столица на ягодите. Нищо чудно, че именно там се избира и кралицата на ягодите. Тазгодишната избраница Брита I е любителка на сочните плодове, които са не само вкусни, но и полезни, защото съдържат много витамини.

Кралица на красотата

Всяка година в Германия избират и кралица на красотата. В конкурса "Мис Германия" участват всички първи хубавици на отделните провинции. Кралицата на красотата получава куп подаръци - сред които луксозен часовник с брилянти, професионални снимки от фотограф и специални картички с лика си.

Найкуриозните кралици в Германия (СНИМКИ)
netinfo