Община Казанлък се присъединява към инициативата Часът на Земята
Община Казанлък се присъединява към инициативата Часът на Земята / Община Казанлък

И тази година Община Казанлък се присъединява към глобалната инициатива „Часът на Земята", инициирана от международната природозащитна организация WWF. Тази година Часът на Земята ще се проведе на 19 март (събота) от 20.30 до 21.30 часа.

„Часът на Земята" е световна инициатива, която има за цел да фокусира вниманието на хората към различни проблеми, свързани с опазването на природата и дава възможност за заявка на активна позиция за решаването им. За първи път „Часът на Земята" се провежда през 2007 г. в Австралия. Тогава акцент са въпросите свързани с климатичните промени. В знак на съпричастност към този глобален проблем хората изключват за един час осветлението в домовете си, в обществени сгради и културни паметници.

В България „Часът на Земята" се провежда от 2009 г. През 2015 г. инициативата бе под надслов „Използвай силата си", като фокусът в нея бе върху българските реки - преграждани, изкопавани, унищожавани, които показаха какво означава когато нарушим равновесието. „Часът на Земята" 2015 г. в България бе подкрепен от 110 града, институции, бизнеси и медии. Фокус в Часа на Земята тази година отново са усилията за справяне с климатичните промени.