До 3 години затвор може да е наказанието за майката, ударила учителката на сина си
До 3 години затвор може да е наказанието за майката, ударила учителката на сина си / Радка Минчева, архив

Бързото производство срещу майката, ударила учителката на сина си в коридора на ОУ“Никола Икономов“ в Разград, е за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице по повод изпълнение на службата му. Това съобщи районният прокурор на Разград Любомир Георгиев. От 2013 г. в изменение на Наказателния кодекс и учителите са включени в списъка с професии, за посегателство над които се налага санкция. За лека телесна повреда наказанието е по 3 години лишаване от свобода. Част от обвинението е и мотивът за престъплението – по хулигански подбуди.

57-годишната Шехризаде Хасанова ударила шамар на учителката на сина си вчера, когато отишла да го прибере от училище. Преди това петокласникът се опитвал да уцели своята преподавателка с хилка за тенис и топка, след направените няколко забележки педагожката ги прибрала. Когато дошла родителката на момчето, учителката излязла да се срещне с нея и да върне хилката и топката. Майката на ученика започнала да обяснява, че няма право да взема хилката на детето  й, защото е скъпа, обиждала 58-годишната учителка и накрая я ударила по лицето пред смаяните й колеги и ученици.

По случая е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи степента на телесната повреда, няма мярка, разпоредена за нападателката, срокът за приключване на бързото производство е 7 дни с възможност за удължаване с още 7.