В един и същ ден – извънредна сесия и редовни комисии
В един и същ ден – извънредна сесия и редовни комисии / netinfo

В един и същ ден – 21 март - Общински съвет-Разград ще проведе извънредна сесия и заседания на комисии за редовната си мартенска сесия.

Извънредната сесия бе поискана от 14 общински съветници, спазвайки Правилника за работа на Общинския съвет председателят на местния парламент Надежда Радославова е насрочила заседанието на седмия ден от внасянето на искането. Съветниците от 4 различни политически сили настояват на това заседание да се разгледа за втори път докладната за обявяване на процедурата за концесия на стадион „Лудогорец Арена“. Искат това да стане на извънредна сесия заради големия обем на докладната и необходимостта от провеждане на задълбочена дискусия.

В поканата, публикувана на сайта на община Разград, в дневния ред е записана само една точка „1. Докладна записка“ без да е публикуван текстът на проектодокумента, както и вносителя. Председателят на Общинския съвет Надежда Радославова обясни, че това не се налага, тъй като докладната веднъж е внесена, за предишната сесия, и не е оттегляна. На сесията в понеделник се очаква двете комисии - по законност и управление на общинската собственост - ще представят своите корекции.

Докладната за концесията бе отсрочена от мнозинството в Общинския съвет на февруарската сесия с уточнение да се внесе преработена на следващо заседание.

Сесията е насрочена за 10,00 ч. на 21 март в залата на 11 етаж на община Разград. В 14,00 ч. пък започват заседанията на комисиите, общо осем са заседанията на 10 комисии, последното започва в 18,30 ч.