Лайънс клубовете във В.Търново с редица благотворителни акции през тази година
Лайънс клубовете във В.Търново с редица благотворителни акции през тази година / DarikNews.bg

Лайънс клубовете във Велико Търново ще организират редица благотворителни акции през тази година. Сред тях са събирането на средства за закупуване на нов скенер за скринингови изследвания за очното отделение към болницата във Велико Търново, както и осигуряването на очила за 400 членове на пенсионерските клубове в старата столица.

Четири са Лайънс клубовете, които се обединени в зона “Янтра”. Те обхващат както Велико Търново, така и Габрово. Сред приоритетите са подпомагане на незрящите хора, защита на околната среда, грижа за развитието на младежите и децата и съпричастност към различни благотворителни и обществени каузи. 85 души е общият брой на членовете в Лайнс клубовете в зоната, информира Веселин Георгиев, председател на Лайнс клуб "Велико Търново Арбанаси".

За миналата година дамите от Лайънс клуб "Велико Търново Царевец" имат зад гърба си многобройни благотворителни акции, сред които за подпомагане на  деца с тежки заболявания, за реализиране на различни инициативи на незрящите хора в Горна Оряховица, стимулиране на даровити възпитаници на ВТУ.

През изминалата година членовете на Лайънс клубовете са посадили 120 фиданки, осигурили са билети за театрални спектакли и музейни експозиции за деца от няколко търновските училища и са дарили средства за изграждането на ново Виенско колело в парк "Света Гора".

В национален мащаб членовете на организацията са над 800. През тази година те ще работят в няколко основни направления- съдействие на младежи да реализират свои проекти за почистване на училища, детски площадки, зони за отдих, работа с хора с увредено зрение и осигуряване на очила и помощни средства за тях, както и набиране на хранителни продукти за граждани в затруднено положение.

На 27 март ще бъде честван Денят на Лайънс в ООН, а в края на октомври в България ще се проведе Европа Лайънс форум, който ще събере над 1000 души от цял свят.